„Metoda Voinței”

În acest articol, vom discuta despre încercările „eșuate” din trecut prin „metoda voinței”.

Majoritatea fumătorilor care au încercat să „renunţe la fumat” au folosit „metoda voinţei”.

Esenţa acestei metode este:Dacă mă voi abține și voi rezista suficient de mult timp fără să fumez, nevoia de a fuma va dispare de la sine și voi rămâne nefumător!”

4 motive pentru care metoda voinței NU funcționează pentru a „renunța” la fumat

  1. Pentru că presupune din start faptul că vei face un sacrificiu prin „renunțarea” la plăcerea, prietenul, sprijinul tău.
  2. Pentru că trebuie să faci în continuare mari eforturi ca să te abţii de la fumat, mai ales în momentele când vei tânji cu disperare să fumezi o țigară;
  3. Pentru că te face să te simți nefericit ca nefumător și ajungi să regreţi momentele de fericire pe care le aveai când îți aprindeai o țigară. Încercând în permanență să te abţii de la fumat, vei fi mult mai nefericit decât atunci când fumai, ceea ce îți crește probabilitatea să te reapuci de fumat.
  4. Pentru că vei experimenta efectul neplăcut al psihologiei inverse: Cu cât vei încerca mai mult să te abţii, cu atât mai mult vei dori să fumezi. Din acest motiv, chinul abstinenței are tendința de a crește odată cu trecerea timpului în loc să se diminueze. Acest aspect îți va alimenta și mai mult incertitudinea reuşitei. Fumatul devine obsesie permanentă. Pofta de a-ţi aprinde o țigară îți va reaminti imediat că încă nu ai scapăt de problema fumatului.

Dacă este atât de dificil de renunțat la fumat prin metoda voinței de ce încearcă atât de mulți oameni să renunțe prin această metodă ineficientă?

Pentru că este metoda care oferă iluzia de a controla comportamentul de a fuma.

Este cea mai intuitivă metodă însă și cea mai ineficientă: Majoritatea fumătorilor care încearcă să se abțină de la fumat pe termen lung ajung mai devreme sau mai târziu să fumeze din nou.

Chiar și cei care „reușesc” în final prin metoda voinței, rămân vulnerabili oricând să se reapuce, astfel încât, pe temen lung șansele de reușită scad și mai mult.

Vestea bună pe care ți-o oferim în finalul acestui articol este următoarea: nu ai nevoie de voință pentru a reuși să devii și apoi să rămâi nefumător pentru totdeauna!

Rămânem la dispoziția ta pentru întrebări, clarificări sau pur și simplu dacă dorești să ne împărtășești gândurile, ideile și experiența ta despre eliminarea fumatului.

Cu prietenie,

Echipa programului „Nefumător pentru totdeauna”

Tel: (+4) 0756.923.651

Email: contact@nefumator.com

Website: www.nefumator.com

Facebook: Nefumător pentru totdeauna

Leave a Reply

Your email address will not be published.