Pentru a putea comunica cât mai ușor cu cei din jurul tău, trebuie să ai încredere că poți fi acceptat(ă) așa cum ești.
Îți propun un exercițiu care să te ajute să descoperi posibilile dificultăți în acceptarea ideii că ești o persoană demnă de încredere, de interes, de iubire.
…..
Stai în fața unei oglinzi, într-un loc și la un moment în care să nu te deranjeze nimeni. Privește imaginea din oglindă, fix în ochi și rostește următoarele afirmații:

1. Spune-i imaginii din oglindă: “Te recunosc!”
Acum descoperă ce efect are asupra ta această afirmație.

2. Spune-i imaginii din oglindă: “Te accept!”
Ce efect are asupra ta această a 2-a afirmație.

3. Spune-i imaginii din oglindă: “Te iubesc!”
Privește imaginea ta din oglindă, ascultă-ți vocea interioară și află ce efect are această afirmație asupra ta.
……

Dacă în urma acestui exercițiu scurt ai întâmpinat probleme cu aceste propoziții, poate însemna că tu consideri, în mod eronat, că nu ești o persoană demnă de a fi recunoscută, acceptată sau iubită.

Din această cauză, în relația cu cei din jurul tău vei păstra această credință limitativă care va deteriora calitatea comunicării pe care dorești să o ai.

Dacă tu însuți/însăți nu crezi că poți fi acceptat(ă) așa cum ești, cum crezi că o altă persoană ar putea să o facă. Cum i-ai putea oferi persoanei din fața ta o reprezentare sinceră a emoțiilor tale?

Iar dacă tu nu ești în acord cu tine, atunci nu ești cu adevărat prezent(ă), aspect ce duce la o comunicare defectuoasă în locul celei potrivite, pe care vrei să o stabilești.

Ești pregătit(ă) să te schimbi și să îți schimbi viața?

Trecutul influențează prezentul, dar prezentul creează viitorul !

Urmărește site-ul www.artjoylife.ro, iar noi îți vom oferi sfaturi care să te ajute să devii persoana pe care vrei să o vezi în oglindă în fiecare zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.