Problema poate fi asemănată cu o buruiană din gradina ta !

Imaginează-ți pentru un moment că mintea ta este asemănătoare cu o gradină. Chiar și în grădinile cele mai bine îngrijite, cu flori și iarbă (lucrurile pozitive pe care le păstrezi în mintea ta), dacă privești cu atenție, vei găsi câteva buruieni (simptome negative sau probleme).

Buruienile au o caracteristică interesantă și anume faptul că sunt foarte persistente chiar dacă sunt plivite de nenumărate ori.

Plantele din gradină au rădăcini adânci, însă rădăcinile buruienii sunt mult mai adânci decât ale celorlalte plante.

De aceea, atunci când încerci să elimini buruiana prin tăiere sau smulgere, de cele mai multe ori nu reușești să-i smulgi complet rădăcina iar buruiana va apărea din nou, adesea chiar și cu mai multe vlăstare (simptome negative sau probleme) decât au fost inițial.

Putem privi imaginea buruienii împărțită în 3 zone distincte : prima este zona rădăcinilor, echivalentă cu zona minții subconștiente.

Cea de-a doua este cea de suprafață de la nivelul solului, echivalentă cu zona minții conștiente (ceea ce percepi tu la acea problemă).

Iar cea de-a 3-a zona este partea aeriană, vizibilă a buruienii care poate fi văzută de către celelalte  persoane din jurul tău (simptomele negative sau problemele vizibile care ne limitează din punct de vedere al relației cu ceilalți).

Aceste probleme pot lua forma obiceiurilor negative, cum ar fi fumatul, mâncatul în exces, depresia, fobia sau chiar o afecțiune fizică ce este creată de minte, cum ar fi ulcerul gastric.

Rezolvarea problemei pe termen scurt

Acțiunea intervențiilor centrate pe simptom sunt asemănătoare cu tăierea tulpinii buruienii, fapt pentru care buruiana va reapare. Pe termen scurt te vei simți mai bine. De exemplu, atunci când începi să ții o dietă și să faci exerciții fizice poți să slăbești pe termen scurt.

Însă după un timp vei recupera kilogramele pierdute pentru că adevărata cauză a greutății în exces nu a fost deocamdată eliminată. În plus, de multe ori, poți ajunge la o greutate chiar mai mare decât ce la care ai început dieta! (vei avea mai multe buruieni în gradină).

Hipnoza te ajută să rezolvi problemele pe termen lung (sau definitiv)

Tehnicile avansate ale hipnozei ne permit să localizam și să eliminăm cauza problemei (smulgem buruiana de la rădăcina).

Cum?

Prin schimbarea percepțiilor și a emoțiilor create de evenimentul inițial care a creat problema respectivă.

Altfel spus, vom lucra direct pe CAUZĂ, fără suprimarea amintirea acelei situații ci prin transformarea situației respective într-un eveniment neutru care nu mai produce simptomul negativ.

Simptomele negative pot fi asemănate cu o stivă de cărămizi !

Imaginea poate fi asemuită cu evoluția problemei de la cauza inițială la problema actuală.

Prima cărămidă (cea de jos) se aseamănă cu prima situație din viață (de cele mai multe ori uitată) ce a generat întregul simptom. Fiecare problemă din viața  noastră are o cauză. Aceasta este o experiență, o idee sau o persoană din trecut care reprezintă “rădăcina buruienii”.

De cele mai multe ori doar acel eveniment singular nu are suficientă energie să declanșeze simptomul. Totuși, în condiții favorabile, prin repetarea unor situații similare de-a lungul timpului,“cărămida inițială” se transformă în “șirul de cărămizi” din partea superioară a imaginii.

Fiecare dintre aceste cărămizi poate reprezenta un anumit simptom: fumat, mâncatul în exces, dureri de cap, respect de sine scăzut, abuz de substanță, etc.

Regresia hipnotică: găsirea și eliminarea cauzei problemei

Tehnicile avansate ale hipnozei ne permit să neutralizam “cărămida inițială”, adică evenimentul-cauză ce susține întreaga structură a problemei noastre. Odată ce am realizat acest lucru, întreaga stivă a simptomelor negative se prăbușește!

De exemplu, prin neutralizarea un eveniment ce a declanșat o suită de simptome (de exemplu fumatul și kilogramele în plus cauzate de mâncatul în exces), lucrând doar pentru eliminarea fumatului, vom elimina și cel de-al doilea simptom (mâncatul în exces).

De multe ori evenimentul-cauză aduce cu sine o serie de probleme pe care le simțim în prezent. Prin neutralizarea acelui eveniment, vom elimina toată seria de probleme care izvorăște din acea cauză inițială.

Sunt foarte des întâlnite situații în care o serie mare de probleme sunt remediate în acest fel cu ajutorul hipnozei.

Dacă dorești să programezi o ședință de regresie prin hipnoză te rugăm să ne contactezi (click aici)

Leave a Reply

Your email address will not be published.