Ascultând povești, călătorim într-o lume fascinantă, mirifică, străină gândurilor de zi cu zi, dar care rezonează atât de bine cu universul nostru interior. De curând, am citit o astfel de poveste, care mi-a deschis noi orizonturi către înțelegerea puterii interioare. 

Vă propun să descoperiți ce trăiri vă trezește această “metaforă”:

 Povestea spune că o femeie înțeleaptă călătorea prin munți. La un moment dat, în albia unui râu a găsit un diamant de o rară valoare pe Pământ. A doua zi, ea s-a întâlnit cu un călător căruia îi era foame. Femeia și-a deschis traista pentru a-i da ceva de mâncare, iar călătorul înfometat a zărit în traista ei diamantul. Călătorul i-a cerut femeii să-i dea lui piatra prețioasă. Femeia înțeleaptă i-a dat diamantul fără niciun fel de ezitare. Acesta a luat piatra prețioasă, fericit pentru un asemenea mare noroc! El știa că diamantul valorează enorm și că banii câștigați prin vânzarea lui ar fi putut să-i asigure un trai fără griji pentru tot restul vieții.

Dar, peste câteva zile, călătorul s-a întors la femeia cea înțeleaptă pentru a-i înapoia diamantul.

El i-a spus:

– Știi, m-am mai gândit…Știu ce valoare are această piatră și cât aș putea obține din vânzarea ei. Dar am hotărât să ți-o aduc înapoi, cu rugămintea de a-mi dărui ceva mai prețios decât ea.

Te rog să-mi dăruiești și mie acel ceva dinlăuntrul ființei tale, care te-a făcut să-mi dai acest diamant fără a ezită o clipă!

(parabolă indiană – „Piatra femeii înțelepte“, autor necunoscut, culeasă de scriitorul A. Lenehan)

Parabola mi se pare un îndemn pentru descoperirea puterii interioare.

Atunci când descoperi că puterea infinită din interiorul ființei tale este cel mai de preț giuvaer, vei începe să simți că trăiești cu adevărat, să te bucuri de tot ceea ce-ți oferă viața.

Abia atunci vei începe să conștientizezi că, făcând în fiecare zi câte un mic pas în direcția cunoașterii de sine, a înțelegerii, a iertării tale, în direcția schimbării lucrurilor care te nemulțumesc, vei fi cu o secundă mai aproape de acest giuvaer. Dă la o parte petală cu petală tot ceea ce nu reprezintă iubire și vei descoperi adevărata bogăție.

Leave a Reply

Your email address will not be published.